Valilikten Erzincan kararı: Tamamen yasaklandı

Erzincan'da heyelanda kaybolan 9 işçinin arama çalışmaları sürüyor. Yoğun mücadelenin sürdüğü ilde, hukuk dışı eylemlerin önüne geçmek isteyen çevre illerden de birbiri ardına önleyici tedbirler alınıyor. Tunceli Valiliği'nin dün aldığı karar sonrasında bugün Sivas Valiliği tarafından Erzincan'a geçii yasaklandı.

Valilikten Erzincan kararı: Tamamen yasaklandı

Sivas Valiliği, heyelanın meydana geldiği Erzincan'la ilgili bir yasak kararı aldı. Valiliğin yazılı açıklamasında, "Erzincan iline yasa dışı eylemlere katılmak üzere kişi ve araçların gidebileceği" aktarıldı. Açıklamada, Sivas'tan Erzincan'a olan çıkışların 7 gün süreli yasaklandığı kaydedildi.

Sivas Valiliği'nin açıklaması şöyle:

“13 Şubat 2024 günü saat 14.00 sıralarında Erzincan'ın İliç ilçesinde gerçekleşen heyelanla ilgili olarak, Erzincan İli'ne seyahat edebileceği değerlendirilen kişi ve araçların ilimizden ayrılmaya yönelik yasa dışı eylemlere katılmaları 2911 sayılı kanun 17 ve 19. maddeler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu 11/A ve 11/C maddeleri gereği; Sivas ili coğrafi sınırlarında 20/02/2024 saat 23.59’a kadar (7) gün süre Valilik kararı gereği yasaklanmıştır."

Valilikten Erzincan kararı Tamamen yasaklandı

Tunceli Valiliği tarafından dün yapılan açıklamada, Erzincan'ın İliç İlçesi altın madeni bölgesinde heyelan mahalline protesto amacıyla gelen kişiler ve araçlarının, etkinliklerle sınırlı olacağı belirtilmişti.