Bütçe dostu elektrikli otomobil sonunda Türkiye'ye geliyor

Son zamanlarda giderek popülerlik kazanan elektrikli otomobiller, çeşitli modeller ve markalarla otomotiv sektörünü zenginleştiriyor. Bu sefer, Türkiye için sevindirici haberler var, çünkü en uygun fiyatlı elektrikli otomobiller ülkemize giriş yapacak. İşte detaylar...

Bütçe dostu elektrikli otomobil sonunda Türkiye'ye geliyor

Otomotiv sektöründe rekabet hız kesmeden devam ederken, özellikle son dönemde elektrikli otomobillerin büyük ilgi gördüğü görülüyor. Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobil markalarından biri olan Peugeot, elektrikli araç segmentindeki iddiasını sürdürüyor. Şirket, 2024 senesinin ilk çeyreğinde satışa sunmayı planladığı üçüncü elektrikli modeli E-208 ile dikkat çekiyor.

Yeni model, Türkiye'de zaten satışta olan E-308'in elektrik motorunu kullanacak ve maksimum gücü %15 artırılarak 115 kW/156 bg'e çıkarılmış durumda. Ayrıca, E-208'in menzili de 400 kilometreye kadar yükseltilmiş.

Peugeot'un elektrikli otomobil serisinin Türkiye fiyatları da netleşti. E-2008 ve E-308 modelleri, 1.6 milyon Türk Lirası civarında bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Bu bilgiler ışığında, E-208'in kardeşi E-Corsa gibi 1.2 milyon Türk Lirası bandında olması bekleniyor.

Türkiye pazarında elektrikli otomobillere olan talebin artmasıyla birlikte, Peugeot'un yeni E-208 modeliyle bu segmentteki varlığını daha da güçlendirmesi bekleniyor.