Bebek katili İsrail katliama devam ediyor: Çok sayıda çürümüş bebek cesedi bulundu

İsrail'in Filistin'deki zulmü devam ediyor. İsrail güçlerinin işgal altına aldığı Batı Şeria'nın Cenin kasabasında iki çocuğu gerçek mühimmatla vurarak öldürdüğü öğrenildi. İsrail'in Gazze Şeridi'nde zorla boşalttığı hastanelerden biri olan Nasr Çocuk Hastanesi'nin yoğun bakım ünitesinde ise çok sayıda bebeğe ve çocuğa ait çürümüş cesetlerin bulunduğu söylendi.

Bebek katili İsrail katliama devam ediyor: Çok sayıda çürümüş bebek cesedi bulundu

İsrail ordusu, işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın kuzeyindeki Cenin mülteci kampına düzenlenen saldırıda iki Filistinlinin öldürüldüğünü açıkladı.

İsrail istihbarat teşkilatı Shin Bet (Shabak), İsrail ordusu ve İsrail polisi konuya ilişkin ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, Cenin mülteci kampına düzenlenen ortak operasyonun sonunda silahlı olduğu iddia edilen iki Filistinlinin öldürüldüğü belirtildi. Öldürülenlerden bir tanesinin de Cenin Tugayı komutanı Muhammed el-Zübeydi, diğerinin ise Husam Hanun isimli bir Filistinli olduğu belirlendi. Açıklamada ayrıca baskında aranan 17 kişinin tutuklandığı ve aramalarda çok sayıda silahın ele geçirildiği belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise, İsrail güçlerinin işgal altında tuttuğu Batı Şeria'nın Cenin kentinde iki çocuğu gerçek mühimmatla vurarak öldürdüğünü duyurdu.

Bebek katili İsrail katliama devam ediyor Çok sayıda çürümüş bebek cesedi bulundu

İsrail güçleri gece saatlerinde şehir merkezine ve Cenin mülteci kampına baskınlar düzenleyerek yolları buldozerlerle yıktı, bazı dükkanları yıktı ve evleri havaya uçurdu ve yaklaşık 18 saatin sonunda şehri terk etti.

Saldırıda rehine öldürüldü!

Kassam Tugayları'ndan yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde anne Sherry Silverman Bivas, 10 aylık oğlu Kfir Bivas ve 4 yaşında olan çocuğu Ariel Bivas'ın İsrail topçu ateşi sonucu öldürüldüğü duyuruldu. Açıklamada mahkumların ne zaman ve nasıl öldüğüne ilişkin ayrıntı verilmedi.

İsrail'den açıklama

İsrail ordusu, Hamas'ın yayınladığı yazılı açıklamasının ardından bir açıklama yayınladı. Ordu, Hamas'ın bölgedeki tüm rehinelerin güvenliğinden sorumlu olduklarını ve açıklamayı değerlendirme sürecinde olduğunu söyledi.

"Bir çocuk ve bir bebeğin cesetleri bulundu"

Bebek katili İsrail katliama devam ediyor Çok sayıda çürümüş bebek cesedi bulundu

İsrail ile Hamas arasında imzalanan insani anlaşma, Gazze Şeridi'ndeki bombalamanın sona ermesinin ardından Hamas'ın Gazze Şehri'ndeki Nasr Çocuk Hastanesi'ne girmelerine izin verdi.

Al Mashhad TV News, hastanenin pediatrik yoğun bakım ünitesinde ise çok sayıda bebeğin ve çocuğun cesedinin görüldüğünü bildirdi. Ağır bombardımanın ardından İsrail'in zorla tahliye ettiği hastanelerin yoğun bakımlarında çok sayıda bebek ve çocuk kaldı. İsrail ordusu ölü bebekleri ve çocukları yoğun bakım ünitelerinde bıraktı ve insanların hastanelere girişini yasakladı.

SORUŞTURMA ÇAĞRISI

Diğer taraftan; Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün sosyal medya hesaplarından Nasr Hastanesi'nin yoğun bakımında çekilmiş olan bir fotoğrafı paylaştığı görüldü. Gönderide "İsrail ordusunun Nasr Hastanesi'nde beş bebeğin ölümünde olan sorumluluğuna ilişkin uluslararası bir soruşturma" yapılması çağrısında bulunuldu.

Gazze çatışması insani operasyonları durdurmadan önce İsrail güçleri Şifa Hastanesi, Nasr Çocuk Hastanesi, El-Eli Baptist Hastanesi, Türk-Filistin Dostluk Hastanesi'nin yanı sıra Kudüs ve Endonezya'daki hastanelerin etrafındaki bölgeleri kontrol ediyordu. Filistin Kızılayı'na bağlı ve saldırıya uğradı. Saldırıda yüzlerce kişi öldü veya yaralandı. Bu hastanelerden bazıları İsrail ordusu tarafından zorla boşaltıldı.

Bebek katili İsrail katliama devam ediyor Çok sayıda çürümüş bebek cesedi bulundu

İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaya ilişkin insani moratoryum anlaşması 24 Kasım günü erken saatlerde yürürlüğe girdi.

Bu çerçevede Hamas'ın elinde bulunan 50 İsrailli tutuklu karşılığında İsrail hapishanelerinde olan 150 Filistinlinin serbest bırakılmasıyla ilgili dört gün içinde anlaşmaya varıldı. İnsani arama ve esir değişimi 27 Kasım'da aynı koşullarla iki gün daha uzatıldığı bildirilirken dün 10 İsrailli savaş esiri ile 30 Filistinli savaş esiri karşılıklı olarak serbest bırakıldı.

Gazze Şeridi'nde halen 146'sı İsrailli, 15'i yabancı olmak üzere 161 mahkumun bulunduğu belirtiliyor.