Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesine onay çıktı

Çalışıp da 5000 TL'lik ek ödemeden faydalanamayan emeklilere müjde! O kişiler için onay çıktı! İşte ayrıntılar...

Çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemesine onay çıktı

Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak önceki uygulamada ayrımcılığa sebep olan 5 bin TL ikramiye konusu, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen önerge ile çözüme kavuştu. Daha önce sadece çalışmayan emeklilere verilen ikramiyenin ardından gelen tepkilerin etkisiyle alınan bu karar, emekliler arasındaki adaletsizliği ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine, çalışan emeklilere de ikramiye verileceği açıklanmış ve bu doğrultuda bakanlıklar gerekli çalışmaları başlatmıştı. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen önerge, çalışan emeklilere 5 bin liralık ikramiyenin önünü açtı.

çks emekli ödeme

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne eklenen ihdas maddesi ile hazırlanan önerge, TBMM'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda onaylandı. Bu kararın, çalışan emekliler arasındaki memnuniyetsizliği ortadan kaldırması ve emeklilerin adil bir şekilde bu özel ikramiyeden faydalanabilmesini sağlaması bekleniyor.

Ancak, önceki düzenlemede ihmal edilen bir diğer grup olan Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de, çalışan emekli sayılmaları nedeniyle önceki ikramiye düzenlemesinden yararlanamamıştı. Yapılacak olan yeni çalışma sonucunda çiftçiler de 5 bin TL emekli ikramiyesinden yararlanacak, böylece adaletsizlik giderilmiş olacak.