Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretsiz doğalgaz için tarihin uzatıldığını duyurdu

Cumhurbaşkanı müjdeyi duyurdu! Nisan 2024'e kadar doğalgaz ödemeleri dert olmayacak! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ücretsiz doğalgaz için tarihin uzatıldığını duyurdu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, doğalgaz desteği süresinin 2024 Nisan ayına kadar uzatıldığını duyurdu. Mayıs 2023'te başlatılan ve 1 yıl süreyle aylık ortalama 25 metreküp doğalgazın ücretsiz sağlanmasını içeren bu destek, 1 Mayıs 2024 tarihine kadar devam edecek.

Erdoğan'ın açıklamasına göre, konutlardaki mutfak ve su ısıtma ihtiyaçlarına karşılık gelen 25 metreküplük doğalgaz tüketimi, Nisan 2024'e kadar vatandaşlara ücretsiz olarak sunulmaya devam edecek. İlk aydan itibaren devlet tarafından karşılanan doğalgaz faturaları, 87 milyonluk doğrudan destek sağlamış oldu.

ücretsiz doğalgaz devam ediyor mu

Ücretsiz doğalgaz uygulamasının kapsamı, konut, ibadethane ve cem evi abonelerini içeriyor. 24 Nisan-31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk fatura tahakkukları kapsamındaki sistem kullanım bedelleri ile 1 Mayıs 2024'e kadar olan sonraki faturalarda 25 standart metreküpe kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenecek.

Bu uygulama, konutlarda ısınma ve sıcak su ihtiyacını karşılayan 25 metreküplük doğalgazın Türkiye genelindeki ortalama maliyetini dikkate alındığında, vatandaşlara aylık 151.75 lira tasarruf sağlayacak. Yıllık bazda ise ücretsiz doğalgaz bedeli bin 821 lira olarak hesaplanıyor. Bu müjdeli haberle birlikte, vatandaşlar 2024 Nisan ayına kadar doğalgaz kullanımından kaynaklanan mali yükten kurtulmuş olacaklar.