Her bir bardak şalgam içmenin sağlığa inanılmaz faydaları ortaya çıktı

Soğuk kış mevsimi yaklaşırken bağışıklık sisteminizi güçlendirmek önemli. Şalgam da bunlardan biri. Pancar, içerdiği güçlü vitamin ve aynı zamanda mineraller sayesinde sağlığımıza kavuşmamız için kapsamlı bir kaynak olan içeceklerden biridir ve faydaları saymakla bitmez. İşte, şalgamın faydaları hakkında detaylı bilgiler..

Her bir bardak şalgam içmenin sağlığa inanılmaz faydaları ortaya çıktı

Salgam, Anadolu kökenli olan geleneksel içeceklerden biridir. Özellikle Türkiye'nin güneydoğu bölgelerinde yaygın bir şekilde tüketilmektedir. Siyah turp ile mor havuç, şalgamın temel maddeleridir ve bu sebzelerin fermantasyonu içeceğe eşsiz tadını ve rengini verir.

Ayrıca şalgamın hafif tuzlu aromasıyla acı tadı da dikkat çekicidir. Fermantasyon, sindirimi kolaylaştıran ve aynı zamanda bağırsak sağlığına destek veren faydalı bakterilerin üretilmesine yardımcı olur. Beslenme ve diyet uzmanı Begüm Yılmaz Ün bu konuda önemli bilgiler verdi. İşte o bilgiler;

"Düşük kan basıncı"

Potasyum içeriği şalgamın, kan basıncını düşürme konusunda yardımcı olabilecek bir özelliğidir.

"Antioksidan deposu"

Şalgam, serbest radikallerle savaşan, hücre hasarını önleyen ve genel sağlığı destekleyen antioksidanlar içerir.

Sizi hastalıklardan koruyan bir içecek keşfedildi. Tam bir C vitamini kaynağıdır. Şalgam bağışıklık sisteminizi tam hızda canlandırır.

şalgam içmenin sağlığa inanılmaz faydaları

"Cilt ve göz sağlığını iyileştirir"

A vitamini açısından zengin olan pancar, cildin yenilenmesine yardımcı olur ve sağlıklı bir cilde katkıda bulunur. Ayrıca, A vitaminiyle göz sağlığında da önemli rol oynuyor.

"Sindirim sistemini destekler"

Şalgam, sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olan ve kabızlık sorunlarına yardımcı olan lif açısından zengindir.

"Bağışıklık sistemini güçlendirir"

Şalgam, bağışıklık sistemini güçlendiren ve vücudun hastalıklara karşı direncini artıran C vitamini içerir.

"Anti-inflamatuar etkiye sahiptir"

Şalgamda bulunan antiinflamatuar bileşikler inflamasyonu önlemeye yardımcı olur.

egüm Yılmaz Ün, ``Tansiyon sorunu olan kişilerin şalgam suyunu tüketirken dikkatli olması gerekir.'' dedi. Hipertansif hastalar aşırı tuz alımından kaçınmalıdır çünkü..