Pegasus'dan dev adım: Silikon Vadisi'ne Teknoloji İnovasyon merkezi kuracak

Pegasus hava yolu şirketi, dijital dönüşümünü başlattı. İşte CEO sundan açıklamalar...

Pegasus'dan dev adım: Silikon Vadisi'ne Teknoloji İnovasyon merkezi kuracak

PEGASUS SİLİKON VADİSİ'NDE

Pegasus hava yolu şirketinden önemli bir adım açıklaması yapıldı. Şirketten yapılan açıklamada dijital dünyaya ayak uydurmak adına dijital dönüşüme gidildiği ifade edilerek teknoloji yatırımlarına ağırlık verdiği belirtildi.

Silikon Vadisi'nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma aşamasında olan Pegasus bu kararını açıkladı ve çalışmalarına hız verdi.

pegasus

Pegasus, teknoloji ile özdeşleşen Silikon Vadisi'nde bir merkez açacağını ve teknolojik çalışmalara yer vereceğini belirterek küresel piyasada teknolojiden geri kalamdığını da göstermiş oldu. Teknolojik yeniliklerin gerisinde kalmamak için çalışmlarını da bu yönde sürdüren şirketin Hava Yolları Üst Yöneticisi (CEO) Güliz Öztürk, bu konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Öztürk teknolojik dünyaya yapacakları yatırımlar hakkında açıklama yaparken 2018 yılından bu yana bu çalışmalarının olduğunu belirtti. Öztürk ayrıca sözlerinde şirket olarak vizyonlarının da doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek , ‘Türkiye'nin dijital havayolu' vizyonumuz doğrultusunda, misafirlerimizin seyahat deneyimini ve çalışanlarımızın iş deneyimini daha kolay, hızlı ve verimli hale getirmeye yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Şimdi de bu dijitalleşme sürecinin sürdürülebilir gelişimini devam ettirmek amacıyla, heyecan verici yeni bir adım atmaya hazırlanıyoruz.

TEKNOLOJİ DOSTU ŞİRKET

Silikon Vadisi'nde faaliyet gösterecek bir Teknoloji İnovasyon Merkezi kurma kararı aldık. Bu merkezle, teknoloji alanında dünyadaki en son gelişmeleri yerinde takip edecek ve değerlendireceğiz. Farklı teknolojileri deneyimleyerek süreçlerimizi ve misafir deneyimimizi sürekli iyileştirmeye, fark yaratmaya devam edeceğiz. Bu büyük atılım, küresel ölçekte daha da rekabetçi olmamızı sağlayacak." Dedi.

Dünya üzerinde teknolojisi ile diğer benzer şirketlerden farklı bir noktada olduklarının da altını çizen Öztürk teknolojiye büyük yatırımlar yaptıklarını aktardı. Öztürk , bunun devam edeceğini de belirtti.

Pegasus Hava Yolları Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Barış Fındık da konu ile ilgili olarak şunları belirtti: ‘start-up’lar, üniversiteler, teknoloji ve havacılık alanındaki diğer oyuncularla iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere önemli adımlar atıyoruz. Silikon Vadisi’ndeki en son teknolojik gelişmeleri takip ederek sadece yerel değil, aynı zamanda küresel bir çerçevede de etkin olma hedefimizi güçlendirmeyi amaçlıyoruz. İşimize direkt katkı sağlayacağına inandığımız yapay zeka, mobil kabiliyetler, self-servis ve diğer ileri teknolojilere odaklanacağız." Diyerek çalışmaların devam edeceği sinyallerini de verdi.