Filipinler'de 3 günde 3. deprem: Ülke beşik gibi sallanıyor

Filipinlerde yine bir deprem alarmı! Aynı bölgede deprem hissedildi! Detaylar haberimizde.

Filipinler'de 3 günde 3. deprem: Ülke beşik gibi sallanıyor

Filipinlerde üç gün arayla depremler olmaya devam ediyor. Mindano Bölgesi etrafında iki gün önce 7.6 dün de 7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

FİLİPİNLERDE DEPREM SİLSİLESİ

Filipinler'de Aras-Asan bölgesinde 35 km kuzeydoğuda 6.9 büyüklüğünde deprem hissedildi. Duyurulan açıklamada depremin 30,5 km derinlikte olduğu söylendi. Amerika Birleşik Devletleri Jeolojik Araştırmalar Merkezi dün sabah 7 büyüklüğünde bir sarsıntı oluştuğu bildirildi. İki gün önce yaşanılan bu depremde bir kişinin yaşamanı yitirdiği söylenildi.

Filipinlerde Deprem Silsilesi

 AP'ye durumu anlatan kurtarma ekibi başkanı Shieldon Isidoro depremde panikleyerek kaçan vatandaşlardan birkaçının yaralandığını bildirdi. Kaçan vatandaşlardan bir hamile kadının kocası ve çocuğunun depremde çöken duvarın altında kalarak hastaneye sevk edilirken, hamile kadın ise can verdiğini ifade etti. Filipinler Savunma Bakanı Gilberto Teodoro Jr düzenlenen basın toplantısında depremin elektrik sorunu dışında başka bir hasarın söz konusu olmadığını bildirdi. Oluşan depremin ardından olası bir tsunami uyarısı yapıldı. Depremin ardından artçı sarsıntılar devam etti. 

Çok Okunanlar