Dünyaca ünlü bankadan Hafize Gaye Erkan açıklaması

Dünyaca ünlü bankadan istifa eden Merkez Bankası Başkanı ile ilgili açıklamalar geldi! Tüm detaylar haberimizde.

Dünyaca ünlü bankadan Hafize Gaye Erkan açıklaması

Ünlü banka Hafize Gaye Erkan ile ilgili açıklamalar yaptı! Görev bırakmasını olumlu görüyorlar! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

HAFİZE GAYE ERKAN İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR

JPMorgan tarafından yapılan açıklamalara göre PPK'nın daha şahin olabileceği görüşleri paylaşıldı. Merkez Bankası başkanlık değişikliklerinin enflasyon düşmesi ve TL anlamında olumlu olduğunu söyleyen JPMorgan konu ile ilgili şu sözleri söyledi; 'Para politikasının önümüzdeki dönemde enflasyon görüntüsüne duyarlı olması muhtemel faiz oranlarının uzun süre yüksek olmasını tahmin ediyoruz.' Dr. Karahan'ın enflasyon mücadelesinde para politikasıyla maliye politikası arasında koordinasyon sağlanması beklendiği, Merkez Bankası liderinin uzun ömürlü olmasıyla ilgili yaşanan belirsizliklerin devam ettiği ve politika değişimleriyle ilgili şüphelerin ortaya çıktığı söylendi. 

merkez bankası başkanı değişimiyle ilgili yorumlar

JPMorgan tarafından paylaşılan notta şu sözlere yer verildi; 'Ani liderlik değişimleri yatırımcıları rahatsız ediyoruz. Yeni Merkez Bankası başkanının enflasyon düşürülmesi ve TL anlamında olumlu olarak değerlendiriyoruz. Son PPK açıklamalarındaki güvercin eğiliminin terse dönmesi yüksek ihtimal. Önümüzdeki Perşembe günü itibariyle Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Merkez Bankası Enflasyon Raporu Basın toplantısında şahin yönlendirme yapacak diye tahmin ediyoruz. Para politikasının önümüzdeki süreçte enflasyon görünümüne duyarlı olması muhtemel olduğu için daha sıkı makro ihtiyati önlemlerle beraber yüksek faiz oranlarının daha uzun süre devam etmesini tahmin ediyoruz. Karahan'ın atanmasıyla enflasyonla mücadele için para ve maliye politikaları arasında daha fazla eşgüdüm sağlanma ihtimali yüksek.'