Vergi kaçırdığını kabul eden Shakira hapis cezasından kurtuldu

Dünyaca ünlü isim Shakira vergi kaçırma iddiasyıyla suçlanırken ünlü şarkıcının cezası kesinleşti. Kolombiyalı şarkıcıya açılan davada suçlar kabul edilerek sonuç herkesi şaşırttı.

Vergi kaçırdığını kabul eden Shakira hapis cezasından kurtuldu

Barselona İl Mahkemesi'nde görülen ve Shakira'nın da sanık koltuğunda yer alırken sonuca bir günde ulaşıldı. İspanya'da ikamet eden ünlü isim 2012-2014 yılları arasında farklı suçtan ötürü 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanırken hakkında hapis isteminde bulunuldu.

Suçlamaları kabul eden Shakira, 3 yıl hapis ve 14,5 milyon avro vergi ve 7,3 milyon avro para cezası alınması kabul edilirken şarkıcının adli sicilinin temiz olmasıyla ek olarak 432 bin avro ödemesinden kaynaklı cezalarda ertelemeye gidildi. Barselona İl Mahkemesi'nde alınan hapis cezası kararının yürürlüğe girme olasılığı gündeme gelmesi bekleniyor.

Shakira vergi

Kolombiyalı şarkıcı ülke yasalarına bakılarak 183 günden fazla burada ikamet ettiğinden ötürü vergi mükellefi sayıldığı belirtildi. Savcılık kararı sonrasında Shakira'yı, İspanya'da vergi ödemekten kaçınmak için gelirlerini ve varlıklarını İspanyol Vergi Dairesinden gizli tutularak İngiliz Virgin Adaları, Cayman Adaları, Malta, Panama ve Lüksemburg şirketinin kasasına aktardığı görüldü.