Ünlü analist Borsa'nın yükselmesi için gereken iki koşulu açıkladı

Türkiye Borsası'nda yeni bir zirve bekleniyor! Ayrıntılar haberimizde...

Ünlü analist Borsa'nın yükselmesi için gereken iki koşulu açıkladı

Türkiye borsasında son dönemde yaşanan dalgalanmalar ve belirsizlikler, yatırımcıları endişelendirirken analistlerin öngörüleri dikkat çekiyor. Analist Tuncay Turşucu'nun borsanın yıl sonuna kadar yeni bir zirve görebileceği yönündeki açıklamaları, yatırımcılar için umut verici olabilir. Ancak bu durumun gerçekleşmesi için belirli şartların sağlanması gerekiyor.

Analistler, Türkiye borsasında yıl sonuna kadar yeni bir zirve görebileceğimizi öngörüyor. Uzmanların görüşüne göre, endeksin yükselmesi için iki şartın gerçekleşmesi gerekiyor.

Bunlardan ilki, olağanüstü ekonomik ve siyasi gelişmelerin olmaması. Son dönemde dünya genelinde artan jeopolitik riskler ve belirsizlikler, borsaları olumsuz etkileyebiliyor. Dolayısıyla Türkiye'de de beklenmedik haber akışının minimal düzeyde kalması önem taşıyor.

dolar tl

İkincisi ise, endeksin 8 bin seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi. Analist Tuncay Turşucu'nun da belirttiği gibi, 8 binler direnç noktası olarak görülüyor. Eğer bu seviyenin üzerinde kalınırsa, endeksin yükseliş eğilimine girme ihtimali artacak.

Turşucu'ya göre en kritik direnç noktası 8 bin 500. Eğer bu seviye aşılırsa, endeks 9 bin bandına kadar yükselebilir. Dolayısıyla yıl sonuna kadar yeni bir zirve görme ihtimalimiz bulunuyor. Ancak bunun gerçekleşmesi, yukarıda belirtilen iki şartın sağlanmasına bağlı.

Türkiye borsasının yıl sonunda yeni bir zirve görebilmesi için, olağanüstü haberlerin olmaması ve endeksin 8 bin seviyesinin üzerinde tutunmaya devam etmesi gerekiyor. Analistlerin bu yöndeki öngörüleri, yatırımcıların dikkatle takip ettiği bir konu haline gelmiş durumda. Yatırımcılar, borsanın seyrini yakından izleyerek, uzman görüşlerini de dikkate alarak yatırım stratejilerini belirlemeye devam edecekler.

NOT: BU HABER BİR YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

Öne Çıkanlar