Arı soktu, hayatı karardı: Ölümden dönünce mesleğini değiştirdi

İzmir’de geçtiğimiz eylül ayında arı sokması sonucu ölümden dönen ve kuyumcu komşusu tarafından kurtarılan Mehmet Güneş, şerbetçiliği bırakıp kuyumcu dükkanı açtı. Ömür boyu iğne kullanmak zorunda kaldığını belirten Güneş, “Kuyumcuda hayatımız kurtuldu, şimdi kendimiz kuyumcu olduk” dedi.

Arı soktu, hayatı karardı: Ölümden dönünce mesleğini değiştirdi

İzmir'de geçtiğimiz eylül ayında arı sokması sonucu ölümden dönen Mehmet Güneş, olayı yaşadıktan sonra mesleğini değiştirmeye karar verdi. Komşusu olan bir kuyumcu sayesinde hayatta kaldı. Arı sokması sonucunda ömür boyu iğne kullanmak zorunda kaldığını belirten Güneş, şerbetçiliği bırakıp kuyumcu dükkanı açtı. Kendilerini kurtaran kuyumcu komşusuyla birlikte iş kurduklarını ifade eden Güneş, "Kuyumcuda hayatımız kurtuldu, şimdi kendimiz kuyumcu olduk" dedi. Bu olay, Güneş'in yaşadığı dramatik deneyim sonrasında hayatında radikal bir değişiklik yaparak yeni bir meslek edinmesini ve kuyumculuk sektörüne adım atmasını özetlemektedir. İşte diğer detaylar...

mehmet güneş

ARI SOKMASI YÜZÜNDEN MESLEĞİNİ DEĞİŞTİRDİ

İzmir'in Konak ilçesinde faaliyet gösteren Tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda içecek satan şerbetçi esnafı Mehmet Güneş, geçtiğimiz eylül ayında arı sokması sonucu ölümden döndü. Bir arının şerbet içerisine düşmesi sonucu eline sokan Güneş, 7 dakika sonra nefes almakta zorluk çekti ve yüzü kızarmaya başladı. Durumu kötüleşen Güneş, komşusu olan kuyumcu Cem Köker'den yardım istedi. Köker, hemen 112'yi arayarak ambulans çağırdı ve Güneş'e ilk yardımı uyguladı. Bu anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Arı sokması sonrasında hayatı tehlikeye giren Güneş, şimdi eski mesleğini bırakarak kuyumcu dükkanı açtı. Kurtarıcısı olan komşusu ile birlikte meslektaş olan Güneş, yaşadığı dramatik olayın ardından hayatında büyük bir değişiklik yaparak yeni bir meslek edindi.

 

arı sokması

Başından geçen olayı aktaran Mehmet Güneş, meyve suyu işiyle uğraşırken bir arının tepsinin içine girdiğini ve onu çıkarmak için parmağını kullandığını belirtti. Ancak arı, parmağını soktuğunda hemen yan dükkanında bulunan kuyumcuya gittiklerini ve ambulans çağrıldığını ifade etti. Hızlı bir şekilde ambulansın gelmesiyle ilk müdahalenin yapıldığını dile getirdi. Arı sokmasının ardından mesleklerini değiştirdiklerini ve artık arılardan uzak durduklarını söyledi. Hastaneye giderek tedavi olduğunu ve doktorun kendisine iğne verdiğini belirtti.

Olayı anlatan Mehmet Güneş, artık iğneyi ömür boyu yanlarında taşıyacaklarını ve kimseye böyle bir durumu yaşamamayı dilediklerini belirtti. Ölümün kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Güneş, tedbir amaçlı olarak meyve suyu işini bırakıp kuyumculuk yapmaya başladıklarını ifade etti. Ayrıca, o gün yaşananları anlatan bir müşterisinin arıya alerjisi olduğunu ve ambulans çağırdıklarını dile getirdi. Sedye yetmediği için müşteriyi kucağına alarak ambulansa taşıdıklarını aktardı. Müşterilerini kurtardıkları için şimdi onu da kuyumcu yaptıklarını belirtti ve arının bir vesile olduğunu düşündüklerini ifade etti.