Emeklilere 7 başlıkta yeni destek paketi geliyor

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren düzenleme Meclis gündeminde! Emekli vatandaşlara 7 yeni destek paketi geliyor. İşte detaylar.

Emeklilere 7 başlıkta yeni destek paketi geliyor

Seyyanen zam gündemdeyken milyonlarca emekliye ilişkin kararname de meclis gündeminde. Emeklilik düzenlemesinin Nisan ayı başlarında açılacak olan parlamentonun öncelikleri arasında yer alması bekleniyor.

emekli

SSK, Bağkur ve memur emeklilerinin kademeli artışı konusunda seçim sonrası yüzde 49,25'lik artış konuşulurken, emeklilere destek paketi de gündeme getirildi. Milyonlarca emekliye yönelik sosyal yardımların yer aldığı emeklilik destek paketi üzerinde çalışmalar sürüyor. Emeklilere yönelik destek paketinin Nisan ayında çalışmalara başlayacak olan Meclis genel kuruluna getirilmesi bekleniyor.

BELEDİYE HİZMETLERİNDE İNDİRİM

Emeklilere ilişkin belediyelerle protokoller yapılıyor. Su faturalarında indirim, toplu taşımanın ücretsiz olması, şehir kurumlarında ayrıcalık gibi destekler sunuluyor.

ENERJİ DESTEĞİ

Emeklilerin doğalgaz ve elektrik faturalarda indirim yapılması için çalışılıyor.

ULAŞIM DESTEĞİ

Toplu taşıma dışındaki ulaşım araçlarına da destek veriliyor. Emeklilere uçak ve tren bileti alırken ayrıcalıklar sunuluyor.

KİRA DESTEĞİ

Özellikle büyük şehirlerde yaşlılara yönelik kiralar da gündemde. Gelir desteği düşük gelirlilerden başlamak üzere emeklilere belli bir oranda verilmektedir. Yerel yönetimler müdahale ediyor.

FİNANS DESTEĞİ

Emeklilerin bankacılık hizmeti almasını kolaylaştırmak amacıyla bankalarla protokoller imzalanıyor. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalar da devreye giriyor. Tartışmalar arasında ücretsiz bankacılık hizmetleri, düşük faiz oranları ve krediye erişim ve artan kampanyalar yer alıyor.

TATİL DESTEĞİ

Kamu kurumlarının kapılarını emeklilere açıyor. Emekliler, seçtikleri bölgedeki halka açık yerlerde kalma ve dinlenme olanağına sahiptir. Emeklilere özel promosyonlar sunmak için seyahat şirketleriyle protokoller yapılıyor.

REFAH PAYI

Gelecek dönemde, emeklilik için temel maaşa yönelik azalan oranlı sübvansiyonlar geri getirilecek. Bu artışın da temmuz ayına kadar gerçekleşmesi gerekiyor. Masada ayrıca temel maaş düzenlemesinde gerileyici gelişmeler ve emeklilik hesaplama sistemindeki değişiklikler de var.