Hatay'ın bu ilinde yaşayanlar bir anda mülksüzleşebilir

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremle beraber büyük yıkımlar gerçekleşirken en ço etkilenen iller arasında Hatay'da yer aldı. Antakya ve Defne ilçelerinde 207 hektarlık büyüklüğe sahip alan, Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından rezerv yapı bölgesi olarak ilan edildi. İşte bu ilde yaşayanlara müksüzleştirme kararı...

Hatay'ın bu ilinde yaşayanlar bir anda mülksüzleşebilir

Hatay Barosu Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Başkanı Ecevit Alkan, 50 bin insana müksüzleştirme kararı verileceğini açıkladı. Alkan, açıklamalarında dava açılması için hazırlıkların yapıldığını belirtirken bölgenin çeşitliliğinin altını çizerek içerisinde sağlam kalan binalarla beraber yıkılan binaların, kamusal ve yeşil alanların olduğu bilgisini verdi.

hatay müksüzleştirme

Binlerce vatandaşın mülklerine ve geleceklerine dair fikirlerin olmadığını belirten Alkan, muhtarlarla bir toplantı yapıldığı bilgisi verilerek bölgede para endişesinin olduğunu bilgisini verdi. Hatay'ın bir deney bölgesi olduğunu savunarak afetten ötürü her davayla ilgilendiğini deprem bölgesinin deney bölgesi olduğunu açıkladı. Desteklerin beklediğin ifade ederken 28 mahalle olduğunun bilgisini verdi. İnsanlar depremden sonra yeni hayata uyum göstermeye çalışıyorlardı. İnsanlar konteynırda yaşarken korku ve endişelerin olduğunu savundu. 

Rezerv