6 Şubat depreminin yıl dönümünde okullar 1 gün tatil edildi

Depremin yıldönümünde okullar tatil olacak. Ayrıntılar haberimizde...

6 Şubat depreminin yıl dönümünde okullar 1 gün tatil edildi

Hatay, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan büyük depremlerin yıl dönümüne hazırlanırken, yerel yönetimler alınan önlemler kapsamında eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verme kararı aldı.

6 Şubat 2023'te meydana gelen ve büyüklükleri sırasıyla 7,7 ve 7,6 olan depremler, Hatay'da önemli yıkımlara ve kayıplara neden olmuştu. Binlerce kişinin hayatını kaybettiği, birçok binanın yıkıldığı felaketin birinci yıl dönümü dolayısıyla Hatay Valiliği, Vali Mustafa Masatlı'nın talimatıyla okulların bir günlük tatil edilmesine karar verdi.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, alınan bu kararın öğrencilerin güvenliği ve anma etkinliklerine katılımlarını sağlamak amacıyla alındığı belirtildi. Aynı zamanda, depremzedelerin anısını yaşatmak ve toplumun dayanışma duygularını pekiştirmek için çeşitli etkinliklerin düzenleneceği vurgulandı.

depremin yıldönümünde okullar tatil

Hatay'da yaşanan depremlerin ardından bölge halkının ve özellikle öğrencilerin yaşadığı travmanın önemli olduğunu belirten yetkililer, bu tür anma günlerinin psikolojik destek ve toplumsal dayanışma açısından önemli olduğunu ifade etti. Hatay Valiliği, tatil kararıyla birlikte öğrencilerin ve öğretmenlerin depremin etkilerini düşünerek bu anlamlı günü daha sakin ve huzurlu bir ortamda geçirmelerine olanak sağlamayı hedefliyor.

Bu arada, depremin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında çeşitli anma törenleri, seminerler ve etkileşimli faaliyetlerin düzenleneceği bildirildi. Hataylılar, bir yandan geçmişte yaşanan acı olayları anarken, bir yandan da gelecekte benzer felaketlere karşı daha hazırlıklı olma bilinciyle etkinliklere katılacaklar.