Ali Koç olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, geçtiğimiz gün oynanan Trabzonspor karşılaşmasının ardından yaşanan korkunç olaylar hakkında kulüp televizyonunda açıklamalarda bulundu. Koç, konuşmasında "Duyduğumuza göre Trabzon ekibinden bazı çalışmalar var, bu gerginlikleri de Fenerbahçe'ye bağlayacaklarını duyduk. Umarım bunu yapmazlar, hiçbir başkan ve yönetim kurulu bunu istemez." açıklamalarını kullanarak Kulüpler Birliği başkanlığından istifa ettiğini duyurdu.

Ali Koç olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti

Süper Lig'in 30. haftasında oynanan ve final düdüğü sonrasında olaylara sahne olan Trabzonspor karşılaşmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulüp televizyonunda etkileyici açıklamalarda bulundu. Ali Koç, "Fenerbahçe'nin bu ligde yeri yok" diyerek Kulüpler Birliği başkanlığından istifa ettiğini söyledi.

ALİ KOÇ'UN AÇIKLAMASI;

Ali Koç olaylı derbi sonrası Kulüpler Birliği başkanlığından istifa etti

"Dün gece yaşanan olaylar Türkiye ve Türk sporu açısından utanç kaynağıdır. 13-14 yıldır bu iki kulübü birbirine düşürmek, aralarına şiddet ve nefret tohumları ekmek için çalışan insanlar var."

“Sorun tüm ülkeye zarar veriyor”

 "3 Temmuz olayının arkasındaki terör örgütü, iki kulüp arasında olan çatışmayı istediği seviyeye çıkarmış olabilir. Silahlı saldırı sonuç olmuş olabilir. Bizi zorlayacak bir olay yaşanmadan önce uzun vadeli düşünüp sabırlı davranmalıyız. bu iki toplum çatışmaya girdi. Bunlar tüm ülkeyi ilgilendiren konulardır.

"Akıl Tutulması"

"Evimizde 2-3 yenildik ama dün 3-2 kazandık. Trabzonspor teknik adamlarını orada en iyi şekilde ağırlamaya çalıştık. Onlar bizi karşıladılar. Dün çok iyiydik, biraz daha iyi olabilirdi. İdari sorun olmadığını, gördük. Birçok konuda aynı görüşlere sahibiz. İki takım birçok konuda aynı görüşte. Oyuncuların iyi niyetle mücadeleye devam ettiği bir ortamda bunun gerçekleşmesi çılgınca."

"Aldığımız bilgiye göre..."

"Trabzon tarafında bazı çalışmalar var ve bu gerilimler Fenerbahçe'ye bağlayacaklarını duyduk. Umarım yapmazlar, hiçbir başkanla yönetim kurulu üyeleri dün yaşanan olayların yaşanmasını kesinlikle istemez."

"Dün gecenin kurbanı da Fenerbahçe'ydi"

Dün gece linç edilmekten, saldırıya uğramaktan kendilerini koruyanlar da Fenerli sporcular, aileleri ve çok sayıda güvenlik korucusuydu. Allah onlardan razı olsun. Ayrıca mağdurlar için Trabzon'da turuncu yelekli güvenlik görevlisi de büyük çaba harcadı. En büyük kurban ise F.Bahçe'ydi."

"Hakem gördü, devam ettirdi"

“Rakiplerimizin siyasi gücü biliniyordu, tereddüt etmiş olabilirler. Meşale yere varır. Hakem bunu görüyor, devam ediyor ve faul yapıyor. Daha sonra bir gol attı. Skor 3-2 olursa tacizden bir şampiyonluk daha mı kaybedeceğiz?

"Polis yok, arama yok"

“Dün stadyumda polis yoktu. Stadın girişinde herhangi bir arama yapılmadı. Aramanın sorumluluğunu temsil ettiğim için stadyumumda meşale yok. Eğer bu sorumluluk yurt dışında ifade edilmiyorsa o zaman ben neden suçluyum? Geçen hafta UEFA başkanına söyledim"

"gerekirse alt lige düşeriz"

"Bundan sonra ilişkimizi keseceğiz. Gerekirse bir alt lige düşürüleceğiz. Her gün ölmekten bir gün ölmek daha iyidir. Gerekirse bir yıl yarışıp sonra ayrılırız. Eğer bize bu ülkeden elenmiş bir kulüp muamelesi yapıyorsanız, devlete, TFF'ye ve medyaya söylüyorum, kendi geleceğimize biz karar vermeliyiz. Bu şantaj, tehdit ya da başka bir şey değil."

"İnsan biraz utanır"

"Fenerbahçe taraftarlarının kışkırttığını söylemeye çalışıyorlar. İnsan biraz utanır. Bunun nereye varacağını biliyorum. Riyad'daki krizden farklı olmayacak. .Bahçe'ye bu şekilde davranmak isteyenler bunu nereden çıkardıklarını düşünsünler. '3. gol öncesinde faul vardı' diye tartışılıyor. Hakem kuralları doğru uygulasaydı, hükmen 3-0 kazanacaktık."

"Bu ligde Fenerbahçe'ye yer yok"

"3 Temmuz'da başlayan organizasyonda iki kulübün birbirine karşı oynaması, belki de hedeflerine ulaşması yönündeydi. Bu ligde maalesef Fenerbahçe'ye yer yok. Biz dürüst bir şekilde mücadele etmeye çalışıyoruz. Bu çocukların psikolojisini nasıl toplayabilirim? 2014'te bunu geri alamadık. Herkes uyanmalı. Asılma riskine rağmen oyuna devam edenler aynaya baksın. “TFF'ye izin verenler de kendilerine baksınlar.”

"Alt lige düşerek bırakmayacağım"

"Bu kararı verirsek görevi bırakmayacağım. Kulübü alt ligden Süper Lig'e çıkarırsak o zaman görevden düşeriz."