Ekrem İmamoğlu İBB çalışanlarına zam ve ikramiye müjdesi verdi

Türkiye genelinde belediyeler peş peşe çalışanlarının maaşlarını yayınlamaya başladı. Neredeyse rekabetçi bir durumda olan yerel yönetim çalışanları bu gelişmeyi coşkuyla karşıladılar. Maaş artışına ilişkin bir haber de İstanbul'dan geldi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye çalışanlarının maaşlarına altı aylık yüzde 51 ila 69 oranında zam yapıldığını açıkladı. İmamoğlu, ayrıca kendilerine bir maaş ikramiyesi verileceğini de duyurdu.

Ekrem İmamoğlu İBB çalışanlarına zam ve ikramiye müjdesi verdi

Belediyeler asgari ücret ve memur maaşlarının yanı sıra kademeli olarak çalışanlarına yönelik maaş artışlarını da açıklamaya başladı. Bu durum Türkiye genelinde bir yarışa dönüştü. Bazı belediyeler maaşlara yüzde 120 oranında zam yaparak rekor kırarken, bazıları da asgari maaşı 25 bin liraya çıkardı. Maaşlarına zam haberini alan belediye çalışanları sevinçlerini davullu zurnalı gösterilerle kutlarken, belediye başkanlarına olan teşekkürlerini onları omuzlarına alarak kutladılar.

İBB ÇALIŞANLARINA YÜZDE 69 ZAM

Ekrem İmamoğlu İBB çalışanlarına zam ve ikramiye müjdesi verdi

Yaşanan bu gelişmlelerin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan maaş zammı haberi geldi. İmamoğlu, İBB çalışanlarına altı ay boyunca yüzde 51 ila 69 oranında maaş artışı verildiğini açıkladı.

"Hem zam hem ikramiye"

İBB Başkanı İmamoğlu, sosyal medya paylaşımında "Çalışanlarımızı tebrik ederiz. Ocak ve Mart aylarında tüm çalışanlara baz ücret artışı sağlanarak maaşlarına yüzde 10 oranında zam yapıldı. Bu da oranın yüzde 51 ile 69 arasında olduğu anlamına geliyor. Mart ayında zam alan çalışanlara ayrıca maaş zammı da verilecek. 1 Mart'ta maaşlarındaki artışa bağlı olarak zam yapılacak. Ayrıca, beş yıllık onurlu hizmetimizin takdiri olarak, memurlarımıza Şubat 2024'e özel 1 maaş ikramiyesi verme kararı aldık." ifadelerini kullandı.