Havalimanlarında ücretsiz su için düğmeye basıldı

Havalimanlarına yönelik en yaygın şikayet, yolcuların temel ihtiyaç maddelerinin, özellikle su ve yemek gibi ürünlerin yüksek fiyatları. Havalimanlarında bu tür temel ihtiyaçları karşılamak oldukça maliyetli hale geldi. Benzer bir durumu ele alan Tayland'dan bir örnek, Türkiye'de de benzer bir uygulamanın hayata geçirilmesi talebini beraberinde getirdi. İşte detaylar...

Havalimanlarında ücretsiz su için düğmeye basıldı

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Doğa Hakları ve Çevre Politikaları Başkanı Evrim Rızvanoğlu, havalimanlarında satılan pahalı içme sularının yolcular üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirterek, terminaller ve açık alanlara ücretsiz içme suyu çeşmeleri (sebil) yerleştirilmesi talebinde bulundu.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Rızvanoğlu, tüm havalimanlarına ücretsiz içme suyu çeşmelerinin konulması çağrısında bulundu. "Havalimanlarımızın tümüne ücretsiz içme suyu çeşmeleri istiyoruz" ifadelerini kullanan Rızvanoğlu, bir arkadaşının gönderdiği videoda yer alan ücretsiz içme suyu çeşmelerinin Bangkok'taki havalimanında bulunduğunu belirtti.

Sosyal medya açıklamasında Rızvanoğlu şunları kaydetti: 

"Bu video, bir arkadaşımdan geldi ve görüntüler Tayland'ın başkenti Bangkok'taki havalimanına ait. Yolcular, farklı noktalara yerleştirilen bu içme suyu çeşmelerinden ücretsiz olarak su içebiliyorlar, böylece para ödemek zorunda kalmıyorlar ve plastik atık oluşturmuyorlar. Su, en temel insan hakkıdır. Bu hakkı Türkiye'deki tüm havalimanlarımızda vatandaşlarımızın kullanabilmesi için destekliyoruz."