İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz süt dağıtımı hizmeti durduruldu

Sayıştay, İzmir'in süt dağıtma projesine engel koydu! Soyer tepkili. İşte detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz süt dağıtımı hizmeti durduruldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öncü sosyal projelerinden biri olan ve çocuklara ücretsiz süt dağıtımını içeren "Süt Kuzusu" projesi, Sayıştay'ın kararıyla durduruldu. Belediyenin üretici kooperatiflerinden ürün alımını engelleyen Sayıştay kararı, İzmirli çocukları ve kooperatifleri mağdur etti.

30 Kasım 2023 tarihinde alınan kararın ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesapları üzerinden tepkisini dile getirdi. Soyer, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "Pes artık! Kooperatiflerimizden ürün alımımız Sayıştay kararıyla durduruldu! Beş yıldır yolumuza çok taş koydunuz. Kötülük yumaklarınız büyüdü, büyüdü öyle bir hale geldi ki iş şimdi köylülerimizi, üreticilerimizi rızkından etmeye geldi." ifadelerini kullandı.

izmir süt kuzusu projesine sayıştay engeli

"Süt Kuzusu" projesi kapsamında üretilen sütün ücretsiz olarak dağıtılması, özellikle ekonomik olarak zor durumda olan ailelere önemli bir destek sağlıyordu. Ancak Sayıştay'ın bu projeye getirdiği engel, çocukların günlük süt ihtiyacının karşılanmasını riske soktu.

Soyer'in tepkisinin yanı sıra, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Aslanoğlu, "Sayıştay kararıyla büyükşehir belediyemizin süt kuzusu projesi kapsamında süt üreten kooperatiflerden süt almasını engelledi. Ne çocuklarımızı sütsüz ne kooperatifimizi öksüz bırakmayacağız. Tıpkı iktidarın İzmirliyi, üreticiyi, köylüyü korkutmaya çalışmasına pabuç bırakmayacağımız gibi. İster asın, ister tutuklayın. Bizler ve Tunç Soyer İzmir’den ve halkımızdan yana olmaya devam edeceğiz." dedi.

Bu kararın çocukların sağlıklı beslenmesine yönelik önemli bir hizmeti engellediği ve kooperatifleri olumsuz etkilediği belirtilirken, İzmirli yetkililerin ve vatandaşların konuya yönelik gelişmeleri yakından takip etmesi bekleniyor.