Apple o ülkede yüzleri güldürmedi

Çin'deki Apple ürünleri satışları düşüşte! Hisse değerleri düşüyor! İşte ayrıntılar...

Apple o ülkede yüzleri güldürmedi

Apple, küresel piyasalarda büyümesini sürdürerek son çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2 artışla 119,6 milyar dolarlık satış kaydetti. Şirketin dördüncü çeyrek kârı da etkileyici bir şekilde 33,9 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Tim Cook, şirketin CEO'su, yaptığı açıklamada, "Bugün Apple, 2023'ün dördüncü çeyreğinde iPhone satışlarından kaynaklanan gelir artışını ve tüm zamanların en yüksek gelir rekorunu duyuruyor" dedi. Apple'ın, 2022'nin aynı çeyreğine göre yakından takip edilen iPhone satışları ise 69,7 milyar dolara yükseldi, bu da güçlü bir performans sergilediklerini gösteriyor.

Ancak, Çin pazarındaki gelişmeler yatırımcıları endişelendirdi. Şirket, Çin ana karası, Hong Kong ve Tayvan'da net satışlarının bir önceki yıla göre son çeyrekte 20,8 milyar dolara düştüğünü açıkladı. Bu durum, iPhone üreticisinin hisselerinde yüzde 0,9'luk bir değer kaybına neden oldu.

çin apple

Counterpoint Research'ün Perşembe günü yayınladığı verilere göre, Apple'ın akıllı telefon pazarındaki payı 2023'ün son çeyreğinde 2020 sonundan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı. Counterpoint, yılın son aylarının Apple için genellikle güçlü bir dönem olduğunu ve iPhone satışlarının noel ve yılbaşı tatilleri talebiyle arttığını vurguladı.

Sonuç olarak, Apple'ın küresel pazarda elde ettiği başarı ve gelir artışına rağmen, Çin pazarındaki zayıflık dikkat çekerken, şirketin iPhone satışlarındaki güçlü performansı ön plana çıkıyor.