WhatsApp kullanıcılarına Yargıtay'dan flaş karar

Popüler sohbet programlarından olan Whatsapp kullanan milyonlarca kullanıcıya uyarılar geldi. Emsal karar açıklanırken Adana'da görüken ticaret davasında Whatsapp yazışmaları delil olarak dosyada yerini aldı.

WhatsApp kullanıcılarına Yargıtay'dan flaş karar

Whatsapp kullananların ne yazıştığı, kime ne söz söylediğine artık daha fazla dikkat etmesi gerekecek. Mesajlaşma uygulaması Whatsapp'ta yapılan yazışmalar ise delil kabul edildi.

YARGITAY'DAN KARAR ÇIKTI
Adana'da başlatılan ticaret davasında taraflardan biri Whatsapp yazışmaları delil olarak gösterildi. Mahkeme senet olmadığı için yazışmaları delil kabul etmezken davanın reddi kararını açıkladı. Gelen haberle beraber mahkeminin verdiği kararla Yargıtay'a gitti.
whatsapp
EMSAL KARARI AÇIKLANDI
Mahkeme, elde yazılı imza belgesi olmamasınan ötürü Whatsapp yazışmalarını delil kabul etti. Yerel mahkemenin aldığı kararla beraber Yargıtay, whatsapp yazışmalarının artık tek başınan delil olarak kabul edileceği yönünde emsal kararına imza atıldı. Avukat Alperen Kadıoğlu, Yargıtay'ın kararı sonrası yerel mahkemeler artık Whatsapp yazışmaları kesin olarak dava dosyasında yer alacağını açıkladı.