Galatasaray'a Yunus Akgün şoku

Galatasaray'ın sezonun başında Leicester City'ye kiralık olarak gönderdiği Yunus Akgün'den taraftarları üzen bir haber geldi. İngiliz kulübü, Yunus Akgün'ü satın alınmasına dair opsiyonunu kullanılmaması yönünde bir karar aldı. 25 maç sonrasında otomatik zorunlu tutulan satın alma seçeneğinin devreye girmesi bekleniyordu ancak Leicester City, bu nedenle Yunus Akgün ile ilgili opsiyonu kullanmayacaklarını bildirdi.

Galatasaray'a Yunus Akgün şoku

23 yaşında olan kanat oyuncularından Yunus Akgün, Galatasaray'a dönüyor. Sezonun başında Leicester City'de kiralık olarak forma giyen milli futbolcudan kötü haber geldi.

ZORUNLU OPSİYON VARDI FAKAT..

Galatasaray'a Yunus Akgün şoku

Galatasaray, Yunus Akgün ile ilgili zorunlu satın alınmasına dair opsiyonu öncelik olarak belirterek kiralık sözleşmesini imzalamıştı. Şartnamade yazan maddeler gereği Yunus Akgün Leicester City'de 25 maça ilk 11'de çıkması gerekiyordu. Bu şartları yerine getiremeyen Yunus Akgün ile ilgili ayrılık haberleri gelmeye başladı.

"9 milyon euro bedel hayal oldu.."

Bu gelişme sonucunda Galatasaray'ın sezon sonunda 9 milyon euro kazanma planı suya düştü. 23 yaşındaki oyuncu bu sezonda Leicester forması ile toplamda 761 dakika sahada kaldı ve 2 gol, 2 asist yaptı.