HIV virüsünün bulaşıcılığı kaybolacak: Milyonlarca kişiye umut olan gelişme

HIV virüsü bulaşmasına engel olan ilaç geliştirilirken hastalıklara karşı önleyici durum olduğu belirtildi. Umut veren ilaç için tüm detaylar haberimizde.

HIV virüsünün bulaşıcılığı kaybolacak: Milyonlarca kişiye umut olan gelişme

24 bin kişi üzerinde test edilirken araştırma sonucuna ilaç güven verici olarak kullanılırken Ekim 2017 ile Temmuz 2020 arasında İngiltere genelinde 157 cinsel sağlık kliniklerinde test yapıldı.

İLACI ETKİLERİ

Doktor Saunders açıklamalarında ilacın etkinliğine değinirken özellikle ilacın doğru şekilde alınıp alınmadığına bağlı olarak bakılır. Chelsea ve Westminster Hastanesi ile "PrEP Etki Denemesine" liderlik eden Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Ajansı, bunun türünün şimdiye kadarki en büyük "gerçek dünya" araştırmaları yapıldı.

HIV

HIV GEÇİŞİ

İlacın etkinliği üzerinden hükümetin 2030 senesine kadar sıfır HIV geçişi hedeflenirken ulaşılmasıyla beraber daha fazla kişinin ilacı almasıyla dikkatleri çekti. HIV hakkında kampanyalar devam ederken İngiliz yardım kuruluşunda Terrence Higgins Trust, birçok kişinin ilacın varlığıyla haberdar olarak ilaca daha kolay erişim sağlanacağı belirtildi.