Kredi kartı harcamalarında yeni rekora imza atıldı

Milyonlarca kredi kartı kullanıcısını etkileyen düzenleme sinyalleri gündemdeyken, kredi kartı harcamalarının yeni bir rekora ulaştığı bildirildi. Merkez Bankası harcamaların haftalık olarak yüzde 15 arttığını açıkladı.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekora imza atıldı

Kredi kartı harcamalarına ilişkin düzenlemelerin yapılacağı sinyalleri verilirken, kart harcamalarında yeni rekorlar kırılmaya devam etmekte. Merkez Bankası'nın son verilerine göre ise, kredi ve banka kartlarının harcamaları 1 Mart ila biten haftada, haftalık olarak %15 arttı. Kart harcamaları 262,2 milyar TL'ye ulaşarak yeni rekora ulaştı.

Merkez Bankası'nın (TCMB) raporladığı verilerine göre, 1 Mart'ta sona eren haftada banka ve kredi kartı işlemlerinin tutarı bir önceki hafta verilerine oranla yüzde 15 artarak 262,6 milyar TL'ye ulaştı. Böylece kart harcamalarında yeni bir rekor kırıldı. Bu dönemdeki artışta vergi ödemeleri ve BES'in 9,6 milyar TL'lik artışla önemli derecede artan etkisi olduğu belirlendi.

Kredi kartı harcamalarında yeni rekora imza atıldı

BAKAN ŞİMŞEK DÜZENLEME SİNYALİNİ VERDİ

Düzenlemenin işaretleri ise ekonomi yönetiminden geliyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“İç talebin yavaşladığını söyledim. Tabii Merkez Bankasının da yapması gereken işler var. Bu konular Finansal İstikrar Kurulu'nda gündeme getirildi. Burada önemli olan tek şey bankaların regülasyonlara uyum sağlamasıdır. Sınırları belirlerken, bir gerçeğin beyanı belgelere dayanmalıdır. İkincisi, bu sınırların bir bütünlük taşıması gerekir. Yani her banka kendi karar alma yetkisine sınır koymamaktadır. Bu sorunları çözeceğiz. Ancak henüz herhangi bir çalışma yapmadık ve tamamlamadık. Önümüzdeki süreçte bu konuları herhangi bir sürpriz yaratmadan, piyasayı sekteye uğratmadan inceleyeceğiz. Gerekli tüm uluslararası standart ve kuralları uygulayacağız”