TPAO petrol müjdesi verdi: 2 yıl daha uzatılacak

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) için verilen ve Kırklareli, Edirne, Diyarbakır ile Şanlıurfa sınırları içindeki sahalar için istediği petrol işletme lisansı süresinin 2 yıl daha uzatıldığı bildirildi.

TPAO petrol müjdesi verdi: 2 yıl daha uzatılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden ve Petrol Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) petrol işletme haklarına ilişkin kararı bugünkü Resmi Gazete'de açıklandı.

Buna göre Kırklareli'nde 22 bin 547 hektar, Edirne'de 14 bin 507 hektar alandaki petrol işletme ruhsatı 7 Ağustos 2023 tarihinden itibaren, Diyarbakır ile Şanlıurfa'da bulunan 45 bin 783 hektar alandaki sahada petrol işletme ruhsatı geçerlilik süresi 30 Aralık 2023 tarihinden itibaren bölgenin hidrokarbon potansiyelinin tespit edilerek ülke ekonomisine kazandırılması bakımından 2 yıl daha uzatıldı.

TPAO petrol müjdesi verdi 2 yıl daha uzatılacak

BARTIN'DA ELEKTRİK ŞEBEKELERİ İÇİN İHALE ÇAĞRISI

Ayrıca Bartın'da yüksek gerilim (YG) ile gerilim (AG) elektrik şebekeleri de ihale edilecek. Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı tarafından bu konuya ilişkin duyurusu Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı kredi desteği ile Müteşebbisler Kurulu sorumluluğunda hayata geçirilecek olan Bartın 1 Nolu Merkez Organize Sanayi Bölgesi YG-AG enerji şebekesinde birim fiyatları esasıyla ve birim fiyatlarının her birisi için geçerli olmak kaydıyla işin tamamına indirim verilmesi suretiyle, kapalı zarf ile teklif alınması usulüyle ihaleye çıkarılacak.

İhale paketinin tahmini bedeli 39 milyon 187 bin 150 lira olmakla birlikte geçici garanti bedelinin 1 milyar 175 milyon 614 bin 50 lira şeklinde belirlendiği kaydedildi. İhale, 21 Mart günü saat 10.00'da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Ankara Çankaya İlçesi'ndeki yeni hizmet binasında gerçekleştirileceği bildirildi. hale dokümanları da aynı yerde görülecek veya 3.000 lira karşılığında alınabilecek.