Soğuk hava tehlikeyi ikiye katladı: 10 dakika mutlaka yapın

Soğuk havaların etkili olmasıyla beraber Beyin ve sinir cerrahisi uzmanı Op. Dr. Emre Ünal, bel fıtığı ya da şiddetli ağrı çekenler için uyarılardan bulundu. Bel bölgesini sıcak tutulması yönünde tavsiyeler geldi.

Soğuk hava tehlikeyi ikiye katladı: 10 dakika mutlaka yapın

Soğuk havalar, bel fıtığının oluşumuna neden olmadığı yönünde araştırmalar yayınlanırken bel ağrısı oluşmasında etkili rol oynamaktadır. Uzmanlar tarafından bel bölgesinin fıtık çekenlere sıcak uygulama yapılması önerildi.

Op. Dr. Emre Ünal, soğuk ve karlı havaların, bel ve boyun fıtıklarına olan etkilerine dayanarak açıklamalarda bulunurken soğuk havalarda, özellikle bel bölgesini sıcak tutan kıyafetler giymenin öneminin altı çizildi. Bel ağrısı için yapılması gerekenler "bel bölgesine en az 15 dakika sıcak su torbası koyulması ve dinlenme" yapılması gerektiği belirtildi.

bel ağrısı
Ünal, soğuk havalarda kaslar, eklemler, dokular üzerinde sertşemleroluşarak bu durumda dokulara daha az kan gitmesiyle beraber hareket kabiliyetlerinde azalmalar yaşandı. Kas, eklem ve bağ dokularda yaşanan gerginlikle beraber ağrılar yaşanmaktadır.

SOĞUK HAVALARIN BEL FITIĞA ETKİSİ
Ünal, bel fıtığı sorunu yaşayan insanların belden daha fazla kalça ve bacak ağrısı yaşadığını belirterek soğuk havaların bel fıtığı gelişimini etkiledi. Soğuk havalarda bel fıtığına bağlı olarak şiddetlenmesiyle polikinliklerde tedavi edildiği öne sürüldü. Düzenli egzersiz yapma, kiloya dikkat etmei, şekerli gıdalar tüketmemek, sigara kullanmama ve bel bölgesini soğuktan korumanın önemli olduğuna vurgu yapıldı.