Emekli maaş farkı bekleyenlere 15 gün sürprizi

Milyonlarca emeklinin beklediği mmaaş farklarına karşılık olarak ipuçları gelirken Meclis'ten 7 gün önce geçen emekliye ek zam kararı Cumhurbaşkanlığı masasına yatırıldı. Resmi Gazete'de yayımlanması beklenen emekli zammı üzerine tüm detaylar haberimizde yer almaktadır.

Emekli maaş farkı bekleyenlere 15 gün sürprizi

Meclis Genel Kurulu'nda çalışma hayatına dair kanun teklifleri sunulurken SSK ve Bağkur emekli maaşlarında artış oranında yüzde 49,25'e yükselmesiyle beraber 7. madde 25 Ocak tarihinde kabul edileceği belirtildi. Yasal olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzayı önümüzdeki 1 hafta içinde imzalaması gerekiyor. İşte Bağkur SSK emekli maaşı zam farkı ödemeleri için haberin detayları…

EMEKLİYE EK ZAM MÜJDESİ
SSK ve Bağkur emekli maaşında yüzde 11,68'lik ek zam gelirken memur emeklisine ise yüzde 49,25 zamla beraber eşitlendi. Ocak ayında yüzde 37,57'lik enflasyon zammı gündeme gelirken henüz maaş farkları da emeklilerin hesaplarına yatırılamıyor.
Ekonomi Gazetesi üzerinden gelen son dakika haberi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Meclis onayından geçen düzenlemeleri imzalaması için 15 günlük süre verilirken Erdoğan, bu süreyle beraber düzenleme hakkı olduğu belirtildi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne göre Erdoğan düzenlemeyi Meclis'e geri gönderme yetkisinin kullanıldığı zamanlarda ise Meclis'e geri gönderme yetkisi bulunarak gerekçenin ön planda tutulma şartına bakılıyor. Meclis ise düzenlemeyi üzerinde herhangi bir oynama yapmadan aynı şekilde yeniden Erdoğan'a gönderme hakkına sahip.

emekliye ek zam müjdesi
EMEKLİYE EK ZAM FARKI NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?
ÇAlışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından gelen düzenlemeyle beraber Meclis'te onaylanmasıyla beraber tarihe dair detaylar açıklandı. SSK ve Bağkur emeklilerin yapılaca ek zamlardan ötürü Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla 1 hafta içerisinde hesaplara aktarılacağı belirtildi.

4A SSK EMEKLİ MAAŞ ÖDEME TAKVİMİ
Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde
Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde
Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda
Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde
Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde
Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde
Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde
Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde
Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde
Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında

4B BAĞKUR EMEKLİ MAAŞ TAKVİMİ
Tahsis numarası son rakamı 9,7 ve 5 olanlar ayın 25'inde
Tahsis numarası son rakamı 3, 1 olanlar ayın 26'sında
Tahsis numarası son rakamı 8, 6 ve 4 olanlar ayın 27'sinde
Tahsis numarası son rakamı 2 ve 0 olanlar her ayın 28'inde emekli maaşı alınıyor.