İstanbul'un zam şampiyonu bu kez şaşırttı

Ocak ayıyla beraber zamlar peş peşe gelmeye başlarken köprü geçiş ücretlerine yüzde 76,74 oranında artış yapılarak rekor fiyatlar yer aldı.

İstanbul'un zam şampiyonu bu kez şaşırttı

İTO, ocak ayında İstanbul'da fiyatı en çok artanın köprü geçiş ücreti olduğunu belirtirlen en çok ucuzlayan ise gömlek fiyatları olduğunun bilgisini verdi. İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 158’inin perakende fiyatı artarken, 30 ürünün fiyatı düştü, 54 ürünlerin fiyatlarında değişiklik yapılmadı.

İSTANBUL'DA KÖPRÜ GEÇİŞ ÜCRETLERİNE DEV ZAM
Ocak ayında ulaştırma harcamalarında yer alan köprü ücretleri zamlandı. Fiyatlarında artış yaşanırken sağlık harcamaları grubunda yüzde 56,39 ile diş tedavi ücreti, yüzde 49,11 ile kapıcı ücreti, yüzde 45,12 ile şehirlerarası otobüs bilet ücreti, sağlık harcamaları grubundan yüzde 38,14 ile röntgen çekim ücreti, yüzde 37,60 ile laboratuvar tahlil ücretleri, gıda harcamaları sebze ve meyveler alt grubundan yüzde 34,16 ile yeşil soğan ve yüzde 33,47 ile kıvırcık salata en çok zamlananların başında gelenler oldu.

ERKEK GÖMLEKLERİNDE UCUZLUK
Ocak ayında zamlar gelirken bunun yanı sıra ucuzlayan ürünlerin başında ise erkek giyim yer almaktadır. gömlek fiyatlarına yüzde 13,92 gerileme yaşanırken fiyat azalışıyla diğer sıralama ise giyim harcamaları erkek giyim alt grubunda yüzde 9.04 ile takım elbise olurken yüzde 8,17 ceket, gıda harcamaları grubunda ise yüzde 7,46 ile portakal yer aldı.