Teknoloji devi Oppo yeniden Türkiye'de

Mıstaçoğlu Holding'in, grup şirketlerinden AGM A.Ş.’nin dünyanın lider teknoloji markası OPPO'nun stratejik iş ortağı olacağı önemli bir anlaşmayı imzaladığı öğrenildi.

Teknoloji devi Oppo yeniden Türkiye'de

Mıstaçoğlu Holding ile grup şirketlerinden AGM A.Ş., ortak satış ve pazarlama faaliyetleri, hizmet operasyonları ve aynı zamanda yerel üretim girişimleri de dahil olmak kaydıyla ortak bir anlaşmaya imza attı. Bu kapsamda gerçekleştirilen anlaşma kapsamında AGM, OPPO ürünlerinin İstanbul Tuzla'daki fabrikasında yerel üretiminden sorumlu olacak. Bunun GSM sektörü içerisinde istihdam, yurt dışı ilgi transferi ve teknoloji geliştirme açısından Türkiye'nin ekonomisine değer katacak önemli bir adım olduğu vurgulanıyor.

Teknoloji devi Oppo yeniden Türkiye'de

OPPO yöneticilerinin ve Hissedarlar Genel Kurulunun katıldığı imza töreni sırasında PPO MEA Başkanı Chico Zhou, bir konuşma yaptı ve konuşmasında ortaklığın öneminden bahsederek, "Bu önemli ortaklık, karşılıklı büyümeye, yeniliğe, yenilikçiliğe odaklanan bir ortaklıktır. Ortak bir vizyonu yansıtıyor. Türk müşterilere ve iş ortaklarına yönelik ürün ve hizmetlerle Türkiye'yi akıllı telefon üretiminde küresel bir merkez haline getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Teknoloji devi Oppo yeniden Türkiye'de

Mıstaçoğlu Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Mıstaçoğlu, iş birliğiyle Türkiye'nin Oopo için en önemli ve güçlü dış pazarlardan biri haline geleceğine dikkat çekti. Bunun tek bir bilgi kaynağı olmadığını söyleyen Mıstaçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu, Türkiye'nin ticari gücünü güçlendiren bir yatırım. Japonya'da yeni döneme hazırlık amacıyla gerçekleştirilecek ileri teknolojiye dayalı üretimin, ileri teknolojinin gelişimini teşvik etmek ve istihdama katkı sağlamak açısından önemli olduğuna inanıyoruz. Bu adımın Türkiye'nin geleceğine katkı sağlayacak, yenilik getirecek potansiyele sahip olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz kısa sürede ülkemizi akıllı telefon üretiminde dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline getirmek ve bu teknolojik ürünleri dünyanın her yerine ihraç etmektir"